CLOUD & AVG

UW DATA IN EUROPA?

cloud gdpr

Cloud. Simpel gezegd is het werken in de cloud het opslaan en opvragen van gegevens op een andere plek dan je eigen locatie. Omdat deze opslagplek vaak niet zichtbaar en onbekend is, wordt de term cloud gebruikt.  Bij al onze cloudproducten wordt de data in extreem beveiligde datacenters in Nederland of Duitsland opgeslagen. Dit geldt bijvoorbeeld voor data in Office365, Nomadesk en Acronis. Maar ook heel veel andere zaken “draaien” in de cloud zoals uw website en email.

Wij zorgen ervoor dat u veilig kunt werken en dat uw data beschermd blijft. Tevens is onze methode geschikt voor AVG (nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot bescherming van persoongegevens vanaf 2018). U moet namelijk kunnen aantonen dat de data die u in datacenters of een cloud buiten de EU opslaat, voldoet aan de eisen van de nieuwe wetgeving. Bovendien moet u datalekken melden binnen 72 uur. De manier waarop persoonlijke data gebruikt en opgeslagen wordt, verandert dus nogal. Het is bijvoorbeeld zaak de data zo dicht mogelijk bij de medewerkers op te slaan.

Na datalekken heeft u natuurlijk altijd te maken met reputatieschade. Maar als u niet voldoet aan de wetgeving staat u ook forse boetes te wachten. De exacte bedragen zijn nog niet bekend, maar reken op maximaal tien miljoen euro of twee procent van de wereldwijde omzet – net wat hoger is.

Wanneer u niet zeker weet of uw organisatie (dus ook ZZP) hieraan voldoet neem dan contact met ons op. Indien nodig zorgen we voor een veilige migratie van data buiten de EU naar Nederland en/of Duitsland.

Laat ons uw pc of notebook dan gelijk zo beveiligen dat als het systeem door iemand anders wordt gestart, de data voor die persoon niet zichtbaar is. Ook het verwijderen van de harde schijf om die vervolgens op een ander systeem uit te lezen wordt dan onmogelijk.

SIMPEL EN DOELTREFFEND UW PRIVACYVERKLARING OPSTELLEN

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
of in het Engels:  General Data Protection Regulation (GDPR)

1: Wanneer u persoonsgegevens verwerkt of data voor klanten en/of voor uw klanten bewaard dan moet u een Privacy Verklaring opstellen.

2: Dat geldt dus eigenlijk voor alle ondernemers, dus maak het in orde!

3: U kunt het helemaal zelf doen maar dan moet u bereidt zijn om een klein stukje te lezen…

4: Lees hier onze Privacy Verklaring en ga aan de slag met de Privacy Generator.

5: Lees hier meer informatie: avg_in_een_notendop
, avg_stappenplan
, avg_handleiding
.