DATA ENCRYPTIE

DATA ENCRYPTIE

dataencryptie

Dataencryptie. Het proces van het coderen en decoderen van gegevens wordt “encryptie” genoemd. Wanneer encryptie van gegevens heeft plaatsgevonden, is er een algoritme toegepast om de gegevens te coderen, zodat deze niet meer hun oorspronkelijk vorm hebben en niet kunnen worden gelezen. De gegevens kunnen alleen naar hun oorspronkelijke vorm worden gedecodeerd door een specifieke decryptiesleutel toe te passen.

Laat ons uw pc of notebook dan zo beveiligen dat als het systeem door iemand anders wordt gestart, de data voor die persoon niet zichtbaar is. Ook het verwijderen van de harde schijf om die vervolgens op een ander systeem uit te lezen wordt dan onmogelijk.

Uw systeem moet een TPM chip “aan boord” hebben zodat de software van Microsoft uw hele harde schrijf kan versleutelen. Zodra de schijf is versleuteld kan een onbevoegde niet meer bij uw data. Alleen met een decryptiesleutel kan de informatie worden uitgelezen.

NODIG?

Coderingstechnieken zijn een belangrijk onderdeel van gegevensbeveiliging. Hiermee wordt vertrouwelijke informatie beveiligd tegen bedreigingen zoals misbruik via malware en ongeoorloofde toegang door derden. Dataencryptie is een veelzijdige beveiligingsoplossing.  Zoals gezegd is encryptie op data in verschillende vormen mogelijk. Een bestand, een map, een hele harde schijf of een versleutelde netwerkschijf die alleen verschijnt wanneer je inlogt. Wat we beslist niet willen is dat onze data “op straat ligt” als we bijvoorbeeld een notebook kwijtraken of een pc gestolen wordt. Ook willen we onze data in de cloud beschermen met encryptie. Ook bestanden opgeslagen in Dropbox of Onedrive willen we voorzien van encryptie. Nomadesk heeft dataencryptie ingebouwd en werkt iets anders dan de eerste twee.

NOMADESK

dataencryptie

Voor gebruikers die een extreem goede databeveiliging willen is er Nomadesk. Het is een versleutelde schijf, een “vault”, die na het inloggen op de software van Nomadesk, zichtbaar wordt op de harde schijf van de pc of laptop. Alle informatie die in de “vault” zit wordt versleuteld of gesynchroniseerd tussen je systeem en de Nomadesk cloud.
Niemand kan bij uw data, alleen u heeft toegang tot deze informatie. Nomadesk is een expert op het gebied van dataencryptie.

BOXCRYPTOR

dataencryptie

De data in Dropbox en Onedrive is lokaal niet versleuteld. Bij het synchroniseren en online opslag vindt wel encryptie plaats maar die sleutel heeft uzelf niet in bezit. Daarom is er Boxcryptor, deze software versleuteld uw kostbare bestanden lokaal en online.

TPM/BITLOCKER

Als laatste kunt u een harde schijf compleet onbruikbaar maken voor vandalen wanneer uw systeem beschikt over een TPM chip en over Windows 7 of 10 Professional. In combinatie met TPM en Windows Bitlocker is een harde schijf compleet te versleutelen en kan er niemand bij de data wanneer de harde schijf uit het systeem wordt gehaald.
Dit kunt u ook gebruiken in combinatie met Nomadesk, Dropbox en Boxcryptor voor een superbeveiliging van uw data.

SECURE USB

Veel mensen slaan ook data op buiten hun eigen systeem met een gewone usb stick of externe harde schijf. Wanneer het gaat om gevoelige informatie dan wilt u dit niet op een stick of schijf zetten waar iedereen bij kan. Stel dat u hem verliest? U moet er toch niet aan denken wat er dan kan gebeuren… Wij verkopen USB sticks en harde schijven die zijn beveiligd met een pincode. De data wordt versleuteld opgeslagen dus als men de pincode niet weet kunnen zij de informatie ook niet lezen. Dataencryptie on the fly…

Meer informatie of aanschaffen? Neem contact op met 020 496 7906, sms, what’s app 06 233 688 75 of  email service@ict-helpteam.nl