EMAIL & OFFICE365

POP3

Dit is inmiddels een achterhaald maar nog een zeer veelvuldig gebruikt emailplatform.
Uw emailprogramma op uw pc, tablet of telefoon haalt de email van de server (uit de cloud) maar synchroniseert deze niet op de eventueel andere apparaten. Dus de verzonden items, contactpersonen en agenda op uw telefoon worden niet zichtbaar op de andere apparaten. Indien uw systeem het begeeft dan bent u ook vaak alle email etc. kwijt.

Biedt uw aanbieder geen andere mogelijkheid dan pop3 dan kunnen wij eenvoudig uw oude emailadres koppelen aan een gratis gmail of outlook account. U gebruikt dan het nieuwe emailadres maar u behoudt het oude adres om email te ontvangen. Beter is het om een zakelijk Office365 account aan te schaffen. U bent dan verzekerd van een uiterst betrouwbaar en schaalbaar platform. U heeft de beschikking over Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Access, Onenote en Onedrive.

IMAP

Dit is een standaard emailplatform wat de meeste aanbieders aanbieden. Gmail van Google gebruikt dit zeer bekende imap platform. Wanneer u hiervan gebruikt maakt wordt alle email, de agenda en contacten gesynchroniseerd tussen de apparaten waarop het account is aangemeld.
Uw emailprogramma op uw pc, tablet of telefoon synchroniseert via de cloud naar de eventuele andere apparaten. Dus de inbox, verzonden items, contactpersonen en agenda zijn dan overal hetzelfde. Als uw apparaat het begeeft staat het veilig in de cloud. Maak wel regelmatig een backup, als er iets fout gaat bij de emailprovider kunt u gegevens kwijtraken. Het grootste nadeel van imap is de beheersbaarheid van de mappenstructuur. Zeker bij de wat grotere emailbestanden kan het uitpluizen van storingen in de mailbox uren tot dagen duren.

Biedt uw aanbieder geen imap dan kunnen wij eenvoudig uw oude emailadres koppelen aan een gratis gmail of outlook account. U gebruikt dan het nieuwe emailadres maar u behoudt het oude adres om email te ontvangen. Beter is het om een zakelijk Office365 account aan te schaffen. U bent dan verzekerd van een uiterst betrouwbaar en schaalbaar platform. U heeft de beschikking over Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Access, Onenote en Onedrive.

OFFICE365

Dit is een gestandaardiseerd emailplatform wat niet alle providers aanbieden. Het gratis emailplatform van Microsoft is Outlook.com. Het betaalde zakelijke pakket is Office365 met zeer veel uitgebreide mogelijkheden. De programma’s Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Access en Onedrive worden ook meegeleverd. Wanneer u hiervan gebruikt maakt wordt alle email, de agenda en contacten gesynchroniseerd tussen de apparaten waarop het account is aangemeld.
Uw emailprogramma op uw pc, tablet of telefoon synchroniseert via de cloud naar de eventuele andere apparaten. Dus de inbox, verzonden items, contactpersonen en agenda zijn dan overal hetzelfde. Als uw apparaat het begeeft staat het veilig in de cloud.  Het grootste voordeel van Office365 is de beheersbaarheid van de mappenstructuur en de integratie met bijvoorbeeld Onedrive of Nomadesk. Zakelijke gebruikers doen er goed aan om Office365 te gebruiken. Het is compliance (is het begrip waarmee wordt aangeduid dat een persoon of organisatie werkt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving). Het is klaar voor GDPR.
We leveren vanuit ons eigen portal dagelijks diverse Office365 pakketten, er zijn veel mogelijkheden dus laat u goed informeren welk pakket bij u past.

Je kunt de installatie met een gerust hart aan ons overlaten, neem contact op voor een consult 020 496 7906, sms, what’s app 06 233 688 75 of  email service@ict-helpteam.nl