SSL & HTTPS

SSL + HTTPS

In een rap tempo worden websites beveiligd met een SSL certificaat. Het HyperText Transfer Protocol Secure, afgekort HTTPS, met als doel een veilige uitwisseling van gegevens. Bij het gebruik van HTTPS worden de gegevens versleutel. Het is voor een buitenstaander onmogelijk om te weten welke gegevens verstuurd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een contactformulier op uw website. Een veilige website geeft ook Google meer vertrouwen en dat geeft een betere ranking in de zoekresultaten.

HTTPS VOORDELEN

Naast de veilige gegevensuitwisseling tussen de browser van de bezoeker en uw website is Google dus ook blij. Die geeft u namelijk voorrang op de concurrent die geen veilige website heeft. Een hogere ranking, wie wil dat nou niet? U bent gelijk klaar voor de toekomst. Het gaat niet lang meer duren voordat uw bedrijf verplicht wordt om met een SSL certificaat te communiceren. Gebruikt u een webshop? Uw klanten willen een veilige website! Tenslotte: SSL certificaten worden steeds voordeliger en wanneer u een VPS afneemt waarop WordPress kan worden geïnstalleerd. Dan is een certificaat zelfs gratis.

WELKE SSL?

Er zijn een aantal gecertificeerde partijen die SSL certificaten uitgeven zoals Comodo, Thawte, Geotrust, RapidSSL, Symantec etc. Een Comodo certificaat is de snelste en meest kosteneffectieve manier om online zakelijke transacties van klanten te beschermen. Dat maakt ze ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijvenDoor het gebruik van Comodo  garanderen zij u de hoogst mogelijke encryptie niveaus voor online transacties.

U heeft de keuze uit 2 SSL vormen, met een groen slotje voor normale websites en een groen slotje met een groene adresbalk voor commerciële (webwinkel) websites. Die kunt u onderverdelen in 2 soorten, voor een enkele domeinnaam of voor 1 domeinnaam met meerdere sub-domeinnamen, de zogenoemde wildcard.

Daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden. Heeft u een specifieke vraag of wilt u een specifiek certificaat? Wanneer u een VPS afneemt waarop WordPress kan worden geïnstalleerd is SSL zelfs gratis. Laat het ons weten.

U kunt de aanschaf en installatie met een gerust hart aan ons overlaten, neem contact op voor een consult 020 496 7906, sms, what’s app 06 233 688 75 of  email service@ict-helpteam.nl